EEE Innovations Oy on mukana pohjoismaiden yhteisessä NordicWay2-projektissa.

Published: 17.2.2020

Suomen innovatiivisin ajoneuvodatatiedon hyödyntäjä EEE Innovations Oy on mukana pohjoismaiden yhteisessä NordicWay2-projektissa.

Projektissa pyritään saamaan tienkäyttäjien liikkumisen tueksi nykyistä monipuolisemmin ja ajantasaisemmin tietoa tieliikenteen häiriöistä ja muista olosuhteista. EEE Innovations Oy vetää projektissa omaa ryhmittymää, johon kuuluu liikennealan innovatiivisia toimijoita, jotka yhdistävät vankan osaamisen uudella tavalla yhteen. Mukana tässä ryhmittymässä ovat TraffICT oy, Driveco oy, Tietoevry oyj, Sensible4 oy, Swarco Finland oy, WhereOS sekä Defensec oy.

”Ryhmittymämme tuottaa uusia liikkumisen turvallisuutta ja mukavuutta lisääviä palveluita sekä yksityis- että ammattiliikenteen tarpeisiin”, EEE Innovationsin toimitusjohtaja Jarmo Leino kertoo.

Palvelut tarjoavat tietoa sää- ja kelioloista, tiedon tien varrella olevista kiinteistä ja vaihtuvista liikennemerkeistä sovellukseen niitä ohitettaessa ja tiedon vallitsevasta nopeusrajoituksesta. Käyttäjille on myös tulossa mahdollisuus ilmoittaa tieliikenteen sujuvuuteen vaikuttavia tietoja kuten onnettomuuksia tai lyhytaikaisia tietöitä tiedoksi muille tiellä liikkujille. Lisätietona tullaan välittämään suoraan auton omista sensoreista tuotettua dataa esimerkiksi tien liukkaudesta, kuopista ja töyssyistä tiedoksi muille sovelluksen käyttäjille. Palveluita pääsee hyödyntämään lataamalla EEE Innovations Oy:n ForeC-sovelluksen osoitteesta https://play.google.com/store/apps/details?id=com.e3inno.egrip&hl=fi

Lisätietoja hankkeesta Traficomin tiedotteesta osoitteesta https://www.traficom.fi/fi/ajankohtaista/tieliikenteen-hairiotieto-laajasti-kayttoon-hiihtolomien-alla-kaynnistyva-kokeilu

EEE Innovations Oy

Karaportti 5
Karamalmi, Espoo
[email protected]